martes, 30 de septiembre de 2014

El Tribunal Constitucional i la consulta sobiranista del 9N a Catalunya

El 29 de setembre de 2014 és la data en la que el govern de Mariano Rajoy ha presentat recurs per la inconstitucionalitat de la llei de consultes i del decret de convocatòria que el President de la Generalitat va signar el passat dissabte.

L’objectiu de presentació dels recursos per part del president del govern espanyol és la de paralitzar tota activitat per part de l’administració catalana encaminada a la realització de la consulta sobiranista del proper 9 de novembre.



El Tribunal Constitucional (TC) ha decidit admetre a tràmit el recurs del govern espanyol i paralitzar cautelarment els efectes jurídics d’aquesta llei i del decret de convocatòria de la consulta popular no referendària en un temps record. Que serveixi d’exemple recordar que aquesta mesura s’ha pres en menys de 48 hores de l’entrada en vigor d’aquestes normes.

La maquinaria de l’estat s’ha posat a treballar a fons per tal de paralitzar i d’impedir que aquesta consulta no tingui cabuda dintre de l’ordenament jurídic espanyol.

La societat civil catalana organitzada i amb una llarga trajectòria que arrenca de 1870, està al marge d’aquest joc jurídic que pretén el govern de Mariano Rajoy que entrem en ell.

No és la nostra batalla, la nostra batalla (sempre en sentit figurat) està al carrer amb la veu de la gent i no en els despatxos i en les institucions on pretenen decidir el decurs dels aconteixements amb la decisió d’un tribunal.

Segurament el TC tombarà definitivament el decret que dona publicitat a la consulta, però al marge d’aquesta decisió jurídica està la veu d’una societat organitzada que vol decidir el seu futur i de fet, serà l’actor principal d’aquest episodi de la recent història de l’Europa Mediterrània.


Seguirem la seva veu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario